Η Δεσκάτη, χτισμένη στις νότιες πλαγιές των καμβουνίων, είναι η νοτιότερη πόλη της Μακεδονίας και ένα από τα περάσματα από τη Θεσσαλία προς τη Δυτική Μακεδονία και αντίστροφα. Βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών Τρικάλων και Λάρισας. Με περισσότερους από 4.000 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός που στις διακοπές του καλοκαιριού διπλασιάζεται, η Δεσκάτη παραμένει μία ζωντανή κωμόπολη όλες τις εποχές του χρόνου.

Η περιοχή φημίζεται για το πολύ καλό της κλίμα, το πλούσιο κυνήγι και για τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα και τυροκομικά. Στα όρια του Δήμου υπάρχουν τα εξής αξιοθέατα:

  • To βουνό Καμβούνια (με το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 και άλλα δύο σηματοδοτημένα μονοπάτια που καταλήγουν στο καταφύγιο)

map-small
  • Το Ορειβατικό Καταφύγιο Δεσκάτης (σε υψόμετρο 1415μ αποτελεί αφετηρία αλλά και προορισμό όλων των εξορμήσεων στο βουνό)
  • Ο Ποταμός Αλιάκμονας (το ομορφότερο κομμάτι του ποταμού που μεταμορφώνεται σταδιακά στην τεχνητή Λίμνη του Ιλαρίωνα μετά το ομώνυμο φράγμα, μόλις 20 λεπτά από το ξενοδοχείο)
  • Η Ιερή Μονή του Αγίου Νικάνορα (Ζάβορδα) . Φημισμένο Μοναστήρι σε όλη τη Δυτική Μακεδονία με ασκηταριό του οσίου Νικάνορα πάνω από τα απότομα βράχια του Αλιάκμονα.
  • Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιάς) Τουρνικίου. Μνημείο του 12ου αιώνα με αξιόλογες μεταβυζαντινές αγιογραφίες.
  • Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δασοχωρίου Δεσκάτης στους πρόποδες της κατάφυτης Οξυάς.
  • Η Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Παλιουριάς στους κορυφή της Βουνάσας που διασώζει θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο και αγιογραφίες του 16ου και 17ου αιώνα.

Εκτός από τα αξιοθέατα στα όρια του Δήμου, η Καλαμπάκα με τα μοναδικά Μετέωρα είναι μόνο μισής ώρας διαδρομή με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο.

Δεσκάτη Γρεβενά, 51200
Fax +30 2462032751
Κιν. +30 6944107598
Email: info@amadrias-hotel.gr

contact

Επικοινωνήστε μαζί μας